Specialiteiten Bakker Wiebrand gaan als warme broodjes

Het is alweer even geleden dat het team van Bakker Wiebrand lichtelijk, tot zwaar haar hart verloor aan de Noordelijke landen. Meer nog: ze werden verliefd op de broodspecialisten. Dáár besloten ze iets mee te gaan doen.

Veel Scandinaviërs bakken dagelijks hun eigen brood. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de supermarkt niet vaak ‘ff’ om de hoek zit. De Scandinaviërs bakken de broden vaak met kruiden en toevoegingen die we in Nederland niet 1,2,3 met brood associëren. Bakker Wiebrand maakt speciaal voor de Zweedse Kerstmarkt een aantal van deze broodspecialiteiten. Bijvoorbeeld Zweeds rozijnenbrood, met roggedesem en tarwemeel. Een wat luxer brood dat vaak met kerst wordt gegeten. Vorig jaar gingen ze als warme broodjes, wees er dus op tijd bij!

Meer Bakker Wiebrand
www.facebook.com/bakkerwiebrand

 

 

Lagom: Zweedse geheim voor gelukkig leven verpakt in een boek

Lagom is misschien wel dé Scandinavische lifestyle-trend van 2017. Net als bij de Deense Hygge, ook al zo’n fenomeen, draait het deze Zweedse levensfilosofie allemaal […]

Noviteit: Zweedse dropworst bij Slagerij Boersema

Slagerij Boersema is niet vies van een noviteit op z’n tijd. Heel Grijpskerk, de thuisbasis van de slager, brengt bijvoorbeeld inmiddels kauwend haar avonden door […]

Zweedse Oriflame trots aangeboden door Janet Koster

Soms zijn merken zo bekend dat je bijna vergeet waar ze vandaan komen. Oriflame is zo’n brand. Anno 2017 is Oriflame in meer dan zestig […]