Doe ’t zelven: aan de slag in het Workshopatelier

Het Workshopatelier is een gloedjenieuw onderdeel van de Zweedse Kerstmarkt. In deze mega houten store worden in het weekend van 9 en 10 december de leukste workshops gegeven. Misschien wandel je bovendien wel babbelend in het Zweeds het atelier weer uit! Volg een workshop van Blomsterstuga, Liefs van Roos en Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland. De inrichting van het Workshopatelier is in handen van de Handelsfabriek uit Tolbert.

Maak je eigen kerstdecoratie

Een grote kerstster van papier: makkelijk te maken, groots resultaat! Blomstertuga verzorgt een workshop voor alle leeftijden.
ZA+ZO: 11.00 uur
Kosten: €7,50 (materiaal extra ster: €5,00)
Verzekerd zijn van een plek? Meld je aan via: info@blomsterstuga.nl

Typisch Zweeds! Decoreer je eigen Luciapopje

Bij de Zweedse kerst mag Lucia niet ontbreken. Decoreer je eigen Luciapopje. Je werkt met een kant-en-klaar houten popje, hierdoor is de techniek voor iedereen te doen. Geschikt voor jong en oud.
Verzorgt door: Blomsterstuga
ZA+ZO: 15.00 uur
Kosten: €7,50 (materiaal extra popje: €5,00)
Verzekerd zijn van een plek? Meld je aan via: info@blomsterstuga.nl

Volg basisworkshop Deens, Noors én Zweeds

Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland, kortweg SVIN, maakt van jou een Scandinavisch talenwonder! Volg gratis een taalworkshop Deens, Noors en/of Zweeds.
Verzorgt door: SVIN
Deens: ZA+ZO 12.15 uur
Noors: ZA+ZO 13.00 uur
Zweeds: ZA+ZO 15.00 uur

 

Handlettering: teken je eigen kerstkaart of 2 cadeaulabels

Tijdens de workshop handlettering maak je je eigen kerstkaart óf originele cadeaulabels. Je zou het misschien niet 1,2,3 denken, maar je hebt geen mooi handschrift nodig om te kunnen handletteren. Iedereen kan het! Lees hier meer.
Door: Liefs van Roos
ZA+ZO: hele dag
Kosten: gratis

 

Ook leuk! Online magazine Blomsterstuga

Dita van Blomsterstuga klimt ook met regelmaat in de pen! Een boordevol online magazine is het gevolg. Recent gaf ze haar vierde nummer uit, volledig geïnspireerd op het Zweedse Advent en het Luciafeest. Met: recepten, zelf-maak-ideeën en inspiratie voor een huis in Scandinavische kerstsfeer. Klik hier om door het magazine te bladeren.

 

Stoer, stijlvol en chic: de sieraden van MM Styling

Ze is één van de nieuwe gezichten die je kunt gaan spotten tijdens je bezoek aan de Zweedse Kerstmarkt 2017: Marijke Wermelink, trotse eigenaresse van […]

Smullen van Zweedse lekkernijen bij Lucienne van Assenbergh

De Zweden staan bekend als de grootste zoetekauwen ter wereld. Verschillende lekkernijen hebben zelfs hun eigen nationale feestdag. Op 25 maart wordt bijvoorbeeld traditiegetrouw Vaffledagen […]

Krallegies&Keddegies: trotse makers van sieraden

Het is een bijzonder duo met één duidelijke gezamenlijke passie: de liefde voor sieraden. De één verwerkt allerlei (half)edelstenen, dus ook Scandinavische stenen als diverse […]