Zweedse Kerstmarkt ’17 met recordaantal van 8.000 bezoekers

De Zweedse Kerstmarkt 2017, it’s a wrap! En wat was ‘ie fijn!

In het weekend van 9 en 10 december was de Zweedse Kerstmarkt grootser, verrassender en muzikaler dan ooit. De ingrediënten bestonden ter plekke uit oude bekenden en veel nieuwe namen. Deze 90 bedrijven vulden voor het eerst het gehele zeefgebouw, daarmee het enige overgebleven deel van de voormalige Suikerfabriek in Groningen. Zij maakten het mogelijk dat ruim 8.000 bezoekers zichzelf of hun naasten kunnen trakteren op originele kerstcadeaus. Dát is namelijk precies waar de Zweedse Kerstmarkt voor staat: kerstshoppen bij unieke bedrijven die de ambacht waarderen, de ambacht soms zelfs ter plekke beoefenen én verliefd zijn op alles wat Scandinavië zo mooi maakt. Terwijl de duizenden bezoekers ‘tekeer’ gingen, werd er ondertussen volop bijgetankt op één van de terrassen. Uiteraard met een Zweedse lekkernij d’r bij.

Bijzonder was de muzikale omlijsting tijdens de veertiende editie van de Zweedse Kerstmarkt. Niet één, twee of drie, maar vier kerstkoren traden aan. Trots waren we op de muzikale opening die op zaterdagochtend in handen was van een heus Luciakoor, de ultieme kickstart van het evenement (én van de kerstperiode). De Zweedse Kerstmarkt is immers geïnspireerd op het beroemde Luciafeest in Zweden. Ook typisch Zweeds: de kruiswoordpuzzel. Dit fenomeen werd deze editie geëerd met een eigen puzzelterras waar honderden puzzels ter plekke werden ingevuld.

Vanaf hier een groot compliment naar alle standhouders, naar de crew, de Suikerfabriek, andere betrokkenen en natuurlijk grote dank aan alle bezoekers. Tot volgend jaar! We’ll keep you posted!

 

 

Ontdek Noorwegen, het Noorderlicht en meer met Fru Amundsen

“Eindeloze sneeuwvlaktes in de winter, fris groen en bloeiende boomgaarden in het voorjaar en het licht van de middernachtzon tijdens de zomermaanden”. De omschrijving van […]

Wold gaat internationaal als een raket

De dames van Wold veroveren stukje bij beetje de wereld. Zo maakte showUP al kennis met de Wold x Kadodesign kerstcollectie en ging ’t zelfs […]

Met passie voor Finland: Nordic Interior Design

Finland is in de volksmond bekend als het ‘land van de duizend meren’. Tijdens de Zweedse Kerstmarkt leer je Finland vooral kennen door haar goede […]