Specialiteiten Bakker Wiebrand gaan als warme broodjes

Het is alweer even geleden dat het team van Bakker Wiebrand lichtelijk, tot zwaar haar hart verloor aan de Noordelijke landen. Meer nog: ze werden verliefd op de broodspecialisten. Dáár besloten ze iets mee te gaan doen.

Veel Scandinaviërs bakken dagelijks hun eigen brood. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de supermarkt niet vaak ‘ff’ om de hoek zit. De Scandinaviërs bakken de broden vaak met kruiden en toevoegingen die we in Nederland niet 1,2,3 met brood associëren. Bakker Wiebrand maakt speciaal voor de Zweedse Kerstmarkt een aantal van deze broodspecialiteiten. Bijvoorbeeld Zweeds rozijnenbrood, met roggedesem en tarwemeel. Een wat luxer brood dat vaak met kerst wordt gegeten. Vorig jaar gingen ze als warme broodjes, wees er dus op tijd bij!

Meer Bakker Wiebrand
www.facebook.com/bakkerwiebrand

 

 

Zweedse Kerstmarkt ’17 met recordaantal van 8.000 bezoekers

De Zweedse Kerstmarkt 2017, it’s a wrap! En wat was ‘ie fijn! In het weekend van 9 en 10 december was de Zweedse Kerstmarkt grootser, […]

Fika: Zweeds fenomeen op Kerstmarkt Groningen

Tijdens de Zweedse Kerstmarkt wordt traditiegetrouw een (culinaire) ode aan de Zweedse fika gebracht. Klein lesje Zweeds: de fika staat voor ‘bijkletsen met vrienden/collega’s onder […]

Ode aan de Zweedse kerst met Donald Duck, julbord en meer

De Zweedse Kerstmarkt haalt het Zweedse kerstgevoel naar Groningen. Maar wat is dat nu precies, het Zweedse kerstgevoel? We nemen je mee in de Zweedse […]

Line-up 2018 to be announced