De Zweedse Kerstmarkt op 8 en 9 december in Suikerfabriek

Of je nu de zoektocht bent gestart naar een origineel kerstcadeau, houdt van gezelligheid of stiekem een beetje verliefd bent op Zweden en de andere Noordse landen: de Zweedse Kerstmarkt 2018, daar wil je bij zijn! Misschien ben je nieuwsgierig naar de Suikerfabriek, gek op livemuziek en kerstkoren of heb je gewoonweg een heel andere reden. Er zijn wel honderd argumenten te verzinnen waarom de Zweedse Kerstmarkt zo leuk, bijzonder en succesvol is. De Zweedse kerstformule keert dan ook terug: krijg in het weekend van 8 en 9 december dat (hééérlijke) kerstgevoel te pakken in de voormalige Suikerfabriek in Groningen.

Luciafeest

Sankta Lucia. Het is misschien wel de mooiste dag van het jaar voor de Zweden. Waar je ook bent, van Stockholm tot de kleinste gehuchtjes of zelfs bij de Scandinavische buren, overal wordt de 400 jaar oude traditie gevierd met kerkconcerten en (licht)optochten. St. Lucia staat centraal, ook wel: de koningin van het licht. Dit jaar wordt het Luciafeest gevierd op 13 december. Het kenmerkt meteen het begin van de kerstperiode. Het Luciafeest vormt de inspiratiebron voor de organisatie van de Zweedse Kerstmarkt en vindt traditiegetrouw het weekend ervoor plaats. Net als Sankta Lucia is de Zweedse Kerstmarkt een midwinterfeest voor het hele gezin.

Noteer ‘m alvast én koop een ticket

Schrijf ’t op in je agenda of stel gewoon meteen een alarm in op je smartphone, je wilt het immers niet missen. De Zweedse Kerstmarkt staat geprogrammeerd op zaterdag 8 en zondag 9 december. Beide dagen is de kerstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Je kunt ook alvast je tickets voor de Zweedse Kerstmarkt 2018 inslaan, dan heb je meteen je eerste cadeautje te pakken! Koop hier je ticket. Online scoor je een ticket voor €6,00. De kassaprijs bedraagt €6,50.

Liever als deelnemer meemaken?

Zo’n negentig creatieve ondernemers bepalen jaarlijks het gezicht van de Zweedse Kerstmarkt. Klik hier om de mogelijkheden tot deelname te bekijken.

© 2016-2021 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos