Neusje voor Scandinavische design: Deense Dingen

Mogen we haar omschrijven als één van de meest geliefde standhouders van de Zweedse Kerstmarkt? Ja, zonder enige twijfel! Eigenaresse Wil Pul Deense Dingen verstaat als geen ander de kunst van verandering, heeft een neusje voor goede (Scandinavische) merken en weet tegelijkertijd altijd haar eigen identiteit te behouden. Haar assortiment werd eerder al eens omschreven als “veel anders dan anders woonaccessoires”. Shoppen bij Wil betekent altijd hetzelfde vrolijk gezicht, maar iedere keer een compleet andere buit.

Eén van de blikvangers dit jaar zijn de postcards en posters van Teemu Järvi, een Finse designer die zijn illustraties maakt met een reedpen om ze vervolgens te drukken op fsc papier. Het resultaat is nog maar mondjesmaat in Nederland te koop, maar Deense Dingen is de gelukkige (en dus jij misschien ook). Nog zo’n bijzonder merk is Lindform, een op en top Zweeds merk dat bekend staat om haar vaasjes. Bijzonder is de combinatie van Scandinavische eenvoud met Japanse invloeden. Oosterse minimalisme versus Zweeds design: niet vaak vertoond, maar in Zweden hartstikke populair en met een kleine vooruitziende blik misschien wel de hit van de Zweedse Kerstmarkt 2018.

Meer DeenseDingen.nl
www.deensedingen.nl

 

7 + 8 december 2019 | Suikerfabriek Groningen

© 2016-2019 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos