Smullen van Zweedse lekkernijen bij Lucienne en Pim

De Zweden staan bekend als de grootste zoetekauwen ter wereld. Verschillende lekkernijen hebben zelfs hun eigen nationale feestdag. Op 25 maart wordt bijvoorbeeld traditiegetrouw Vaffledagen gevierd. Vrij vertaald: de dag van de wafel. Lucienne van Assenbergh woont een groot deel van het jaar in Zweden en maakt daar stroopwafels. Terug in Nederland draait ze het om, ze maakt van zaterdag 8 en zondag 9 december opnieuw een compleet ‘Vaffle weekend’. Hier laat ze het niet bij, eet je buik heerlijk rond met de ambachtelijke Zweedse appeltaart uit de keuken van Lucienne.

Lucienne laat de bezoekers van de Zweedse Kerstmarkt o.a. smullen van ambachtelijke wafels. En dit is nog lang niet alles! Zoon Pim komt haar dit jaar versterken met typische Zweedse gerechten, waaronder Zweedse worstjes en natuurlijk gehaktballetjes.

 

 

7 + 8 december 2019 | Suikerfabriek Groningen

© 2016-2019 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos