5x bezoektips voor de allerkleinste bezoekers

Met wie ga jij de Zweedse Kerstmarkt dit jaar bezoeken? Ga je in alle rust alleen shoppen, neem je je vriend, vriendin, buurvrouw of moeder mee, óf wordt het een gezinsuitje? In het laatste geval hebben we speciaal voor jou 5 bezoektips op een rijtje gezet. Dit zijn de must-see’s (of do’s) voor de allerkleinste bezoekers van de Zweedse Kerstmarkt.

 

1. Alleen maar kerstmannen- en vrouwen

Tijdens de decembermaand spelen we allemaal een beetje voor kerstman. Er zijn er echter maar weinig die het ook echt zijn. Onze grote kleine vrienden krijgen bij binnenkomst een kleine kerstmetamorfose. We turnen ze om in kerstmannen- en vrouwen. Meteen bij binnenkomst liggen honderden kerstmutsen klaar, voor ieder kind een gratis exemplaar!

 

2. Maak je eigen kersttaart van soesjes

De kerstperiode staat garant voor veel, heel veel eten. Tijdens de Zweedse Kerstmarkt bereiden kinderen hun eigen kerstkostje zelf, tijdens een workshop van Zoesje in ’t Workshophuisje op huisnummer 109. Zoesje is de koningin van de soesjes en een smaakmaker in hart en nieren. Tijdens de Zweedse Kerstmarkt geeft ze haar populaire workshops een speciale kersttouch.

 

3. Kinderworkshop koekjes versieren

Ben je nog lang niet uitgebakken? Zodra je langs Mate Masie Catering op de Zweedse Kerstmarkt wandelt geeft je neus eigenlijk meteen het antwoord. De geuren van de smaakspecialist nodigen je uit om heel snel zelf aan de slag te willen gaan. Eigenaresse Mariet houdt van haar keuken en alles wat ze daarin bereidt, maar vindt het nóg leuker om tijdens de Zweedse Kerstmarkt haar kookkennis met koks en kokkinnen in spe te delen.

4. Kerstkiekjes schieten

Heb je er altijd al van gedroomd om voor even een kerstbal te zijn? Dat dachten we al… De Zweedse Kerstmarkt komt met de tofste, in ieder geval de meest memorabele, photobooth ooit. Klim samen met de rest van het gezin in de boom en schiet een originele kerstfoto!

 

5. Donald Duck

Zonder teveel te verklappen, sommige dingen moeten immers een verrassing blijven, noemen we maar één naam: Donald Duck. Met name tijdens de kerst sluiten de Zweden deze vrolijke snater in hun harten. Tuur rond een uurtje of 3 tijdens de kerst bij de Zweden naar binnen en je zult continu de speciale kerstaflevering van Donald Duck zien aanstaan. De hoogste tijd voor een kleine ode! Hoe? Ontdek dat vooral, samen met je kinderen, tijdens de Zweedse Kerstmarkt 2018!

© 2016-2021 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos