De Zweedse menukaart bij Lucienne en Pim

De Zweden staan bekend als de grootste zoetekauwen ter wereld. Verschillende lekkernijen hebben zelfs hun eigen nationale feestdag. Op 25 maart wordt bijvoorbeeld traditiegetrouw Vaffledagen gevierd. Vrij vertaald: de dag van de wafel. Lucienne van Assenbergh woont een groot deel van het jaar in Zweden en maakt daar stroopwafels. Terug in Nederland draait ze het om, ze maakt van zaterdag 7 en zondag 8 december opnieuw een compleet ‘Vaffle weekend’. Hier laat ze het niet bij, Lucienne presenteert een smakelijke menukaart met lekker veel keus.

Lucienne laat de bezoekers van de Zweedse Kerstmarkt o.a. smullen van ambachtelijke wafels, afgetopt met Zweedse jam en slagroon. Of wat dacht van je van Zweedse appeltaart en koek? En dit is nog lang niet alles! Zoon Pim komt haar opnieuw versterken met typische Zweedse gerechten, waaronder Zweedse worsten (korv med bröd) en natuurlijk de welbekende gehaktballetjes.

Suikerfabriek Groningen

© 2016-2022 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos