Het Rå-gevoel in een biologische bowl bij Rå økologisk salatbar

Ze waren de pizza’s. broodjes doner en de vette happen tussen het studeren wel zat en waren toe aan iets gezonds. Bovendien hadden Till Constantin Lagemann en Trstan Niclassøn niet echt trek in een standaard bijbaan. Het idee voor Rå ontstond en in het voorjaar was 2018 was het grote moment daar: in één van de leukste straatjes van Groningen, de Oude Kijk in Het Jatstraat, opende ze de deuren van Rå økologisk salatbar.

Rå staat voor rauw of onbewerkt en dit zie je terug aan de inhoud van de saladebar. Bijna alle groenten zijn biologisch, met uitzondering van de groenten van de markt een straat verderop. Die komen echter weer uit de regio. Het concept in de hemelse witte zaak is simpel: je stelt zelf je eigen salade samen. Tijdens de Zweedse Kerstmarkt nemen ze het Rå-gevoel mee naar de Suikerfabriek. Je scoort er bijvoorbeeld biologische soep en juices, evenals wat fijne decoratie én verpakte thee.

Meer Rå økologisk salatbar
www.rasalatbar.nl

Suikerfabriek Groningen

© 2016-2022 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos