Zalmrokerij Sognejord: gerookte zalm op ouderwets en ambachtelijke wijze

Zalmrokerij Sognefjord is een kleine zalmrokerij uit het Gelderse Winssen waar gerookte zalm nog op ouderwets en ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. “Onze zalm wordt hangend en koud gerookt voor optimaal vochtverlies. Hierdoor komt de ware smaak naar voren, en dat proef je”, aldus Peter Anton en Mads Vincent Peters, trotse eigenaren van de zalmrokerij. Om aan te vullen: “Een perfecte gerookte zalm produceren kost tijd, onze zalm wordt gepekeld, acht uur lang gerookt en daarna een tijd gedroogd”. Hiermee heeft de zalm een volle smaak en zachte structuur. Zalmrokerij Sognefjord is met haar Noorse gerookte zalm en Zweedse gravad lax al jaren één van de publieksfavorieten van de Zweedse Kerstmarkt. Sterker nog, Mats vertelt “Mensen komen van verre om van onze zalm te genieten”. Kom jij (opnieuw) proeven?

Meer Zalmrokerij Sognefjord
www.sognefjordzalm.nl

Suikerfabriek Groningen

© 2016-2022 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos