CULINAIRE FAVORIETEN / Wat belandt op jouw bordje?

Calorieën tellen telt even niet tijdens de kerstperiode. Want eerlijk is eerlijk, goed en veel eten horen nu eenmaal bij de mooiste tijd van het jaar. De Zweedse Kerstmarkt staat daarom bol van de culinaire verrassingen. Bij wie schuif jij aan tafel? Noteer alvast jouw culinaire favorieten.

Kokosbollar / Anne van Twillert

Wie regelmatig de Noordse landen bezoekt, heeft ze ongetwijfeld meermaals achter de kiezen gewerkt: chocoladeballetjes bedekt met kokos. Beter bekend als kokosbollar of chokladboll. Eerder kondigen we een preview van de nieuwkomers aan en schreven we over het boek van Anne van Twillert, “Mam, wil je dit vaker maken?”. Anne houdt het echter niet alleen bij een boekpresentatie tijdens de kerstmarkt, ze neemt in de vorm van kokosbollar één van Zweden beste culinaire tradities mee.

Pannkakor / Pans & Cakes

Mogen we even een groot applaus voor de Zweedse pannkakor? Je kent ze wel, die flinterdunne pannenkoekjes die de Zweden vaak als dessert nuttigen. Elwin en Melissa van Pans & Cakes halen deze culinaire traditie naar de Suikerfabriek in Groningen.

Zweedse gehaktballetjes / Akkervarken

Deze mag niet in dit rijtje ontbreken. Zweden wordt in één adem genoemd met haar wereldberoemde ballen. Akkervarken brengt op haar manier een ode aan dit stukje Zweedse erfgoed. Scoor hier jouw portie gehaktballetjes.

Gebakjes als kunst / De Proefschuur Bakken & Meer

Eerder dit jaar ging HOLTBAR verder als online shop. Dat betekent dat we niet alleen de conceptstore in Groningen moeten missen, ook voor de culinaire verrassingen van de Proefschuur wip je niet zomaar meer even langs. Maar gelukkig popt het duo samen op tijdens de Kerstmarkt. Haal bij eigenaresse Karen o.a. handgemaakt gebak, allemaal ware culinaire kunststukjes,

Fudge, drop en Scandinavische snoep / Butik Nord

Heb je wel eens prijswinnende fudge je buik in laten glijden? Of dit nu een “ja” of een “nee” is’, het is de hoogste tijd! Eigenaresse Yvonne pakte met haar fudge recent de prestigieuze Great Taste Award. Tijdens de Zweedse Kerstmarkt voorzien we dan ook een kleine run op dit prijswinnende lekkers. Gelukkig heeft Yvonne dan ook meer in huis, onder andere drop en andere Scandinavische candy.

Meer smaakmakers

Klik op de bedrijfsnaam om het bedrijf beter te leren kennen.

Vogeltaarten / Huisje Tuintje Taartje

En o ja, het zou niet goed zijn om alleen aan onze eigen maaginhoud te denken. De vogels kunnen immers in de winterperiode wel een culinair steuntje in de rug gebruiken. Speciaal voor hun is daar Huisje Tuintje Taartje met haar selectie vogeltaarten, die zo mooi zijn dat je het liefste zelf je tanden erin zou willen zetten.

© 2016-2021 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos