MUZIEK / Kerstklassiekers, dansbare beats en meer

Dat de line-up van de Zweedse Kerstmarkt uit 108 tijdelijke shops bestaat, dat weet je waarschijnlijk. Dat de line-up ook beats, kerstnummers en schattige kinderkoren bevat, dát is nieuw. We stellen deze namen nu graag aan je voor.

Kerstdj a.k.a. DJ Spoorbiels

DJ Spoorbiels is ook wel bekend als Niels Knelis. Hij fotografeert als een baas, is één van de bazen van kunstfestival Clash en geeft je dit weekend het beste welkom wat je maar zou kunnen bedenken. Niels is geliefd om zijn verrassende en veelzijdige platenkeuze. Dit gaat van uptempo hits uit de jaren tachtig tot dance en R&B. Speciaal voor de kerstmarkt neemt hij ook wat zwoele kerstglijers mee. Waag jij (stiekem) een dansje?

Kinderkoor Enequist

Kinderkoor Enequist doet het net als de Zweden. Tijdens de traditie van Sankta Lucia, ook wel bekend als het Zweedse lichtfeest dat het begin van de kerstperiode kenmerkt, gaan meisjes de straat op met witte kledij en kaarsjes op hun hoofd. Enequist zet deze traditie op zaterdag voort op de Zweedse Kerstmarkt. Terwijl ze rondlopen zingen ze én maken ze vooral veel indruk.

Nootuitgang versus Hadewijn

Zingen ze driestemmig? Vier misschien? Nee, Popkoor Nootuitgang brengen hun Nederlandse en Engelstalige repertoire vijfstemmig. Het enthousiaste koor maakt op 7 en 8 december haar kerstdebuut. Een vertrouwd gezicht op haar beurt is Hadewijn. Voor de derde keer zingt het koor samen alsof er geen morgen is. Je spot Hadewijn op zaterdag op het korenpodium, gevolgd door Popkoor Nootuitgang op zondag.

Jody Berghuis

Relax, het is kerst. Wie je écht tot rust laat komen is Jody Berghuis. Haar stem is Jody’s allergrootste instrument, waarbij ze zich graag laat begeleiden door de beste gitaristen. Terwijl jij geniet van een bakkie en een Zweeds koffiebroodje achter je kiezen laat glijden, brengt Jody dromerige jazzy covers ten gehore.

Ga jij genieten van de muziekprogrammering tijdens de Zweedse Kerstmarkt? Scoor dan je tickets hier met korting.

© 2016-2021 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos