Zweedse Kerstmarkt 2019: de kerst op haar mooist

It’s a wrap, de Zweedse Kerstmarkt editie nummer vijftien. In het weekend van 7 en 8 december werd de kerstmarkt bezocht door 9.000 mensen. Zij, de 108 standhouders en alle andere betrokkenen trapten samen de kerstperiode af.

De Zweedse Kerstmarkt is de laatste jaren gegroeid tot een Scandinavische ‘blockbuster’ waar contrasten worden omarmd. Jonge versus ‘oude’ bezoekers. Het glitterige van de kerst tegenover de industriële vibe van de Groningse Suikerfabriek. Een grote gezellige bookstore versus een pop-up van creatieven met oog voor detail. Een Zweedse b&b naast een Noorse shop met softshell jassen. En zo kunnen we nog wel even blijven opsommen. De Zweedse Kerstmarkt is niet in één woord te vatten, én dat is misschien wel meteen de Zweedse succesfactor dat al jaren duizenden mensen op de been brengt. Het midwinterfeest is er hiermee immers voor iedereen en brengt daarmee mensen samen. Als dat niet de kerstgedachte is?

2020

In het late najaar van 2020 keert de Zweedse Kerstmarkt terug. Pak je (nieuwe) agenda er maar bij en noteer de volgende datum: 12 en 13 december 2020. Zie je dan!

12 + 13 december 2020 | Suikerfabriek Groningen

© 2016-2020 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos