Zweedse Kerstmarkt 2020 gaat niet door

Afgelopen december sloten we de deuren van de Zweedse Kerstmarkt 2019, maakten we ons op voor de kerstperiode en dachten we stiekem alvast aan volgend jaar. Dat gaan we beter doen, dit heeft goed uitgepakt etc. etc. En toen? Weliswaar niet meteen daarna, maar in het vroege voorjaar werden we opgeslokt door Corona en alles wat het virus direct en indirect met ons deed (en doet). Terug naar het nu, naar het moment dat we helaas moeten meedelen dat de Zweedse Kerstmarkt dit jaar niet doorgaat.

Ons gevoel zegt (roept bijna)“ja, we gaan ervoor”, maar het verstand wint. Het financiële en organisatorische risico is in alle openheid te groot. De afgelopen jaren hebben we een imago opgebouwd waarin termen als “druk, gezellig, knus, warmte” oppoppen. Daar zijn we trots op, maar in een tijd dat (letterlijke) afstand en ruimte belangrijker zijn dan ooit, werkt dit imago niet mee. Weg van alle kaders zijn we de afgelopen periode na gaan denken over wat wél kan. En natuurlijk, er kan gelukkig nog steeds zoveel, maar als we het gaan doen dan willen we iedereen die ons eerder het vertrouwen heeft gegeven – exposant én bezoeker – een volwaardig concept kunnen bieden. In deze tijd, waarin helaas de onzekerheid regeert, hebben we die niet kunnen vinden.

Wat de Zweedse Kerstmarkt, net als de kerst, kenmerkt is het positieve en warme gevoel. Dit jaar zit het er even niet in, maar hé: nieuwe kansen komen altijd weer voorbij. De Zweedse Kerstmarkt trapte de kerstperiode op eigenwijze af. Dit jaar doen we dat anders, maar waarderen we de knusheid van thuis en van de kerstperiode misschien wel des te meer. We ontmoeten elkaar hoe dan ook gauw.

© 2016-2020 | Zweedse Kerstmarkt is onderdeel van SIER Events B.V. | Alle rechten voorbehouden | Ontwikkeld en ondersteund door Triati | Ontworpen door Studio Mike

Privacy statement | Foto's en videos