7 + 8 december 2024 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

CRESI & Hammershus Fairtrade

Afrikaans handwerk en eerlijke handel

Producten uit Afrika op de Zweedse Kerstmarkt? Ja, dat klopt. Toen Marianne van Cresi zich meldde en het verhaal achter hun deelname uitlegde, hebben we volmondig ‘JA’ gezegd.

Cresi Nederland en Hammershus Fairtrade Denmark verkopen fairtrade en handgemaakte producten uit Afrika met als doel de leefomstandigheden van de makers te verbeteren om uiteindelijk de armoede cirkel te doorbreken. Ieder product heeft zijn eigen verhaal. 

Marianne van Cresi heeft een passie voor Afrika. Tijdens haar reizen naar Afrika, heeft ze gezien hoeveel talent en vakmanschap er onder de bevolking is. Marianne geeft deze talenten een podium, om te laten zien wat voor prachtige spullen zij ontwerpen. Ze heeft daarin het Deense Hammershus Fairtade als partner gevonden. Hammershus Fairtrade produceert en importeert producten uit Ghana en Burkina Faso. 

Samen ondersteunen ze de makers waar nodig en denken ze mee met de designs. Zo heeft een Deense ontwerper bijvoorbeeld een uniek weefdesign ontworpen voor de manden uit Bolgatanga. Wat ze meenemen naar de Zweedse Kerstmarkt? Verschillende modellen manden van olifantsgras en kralen armbanden uit Ghana en Senegal, wandmanden, tassen en etuis uit Oeganda en bronzen beelden en hout sculpturen uit Burkina Faso.

www.cresi.nl en www.hammershusfairtrade.dk

Kom je ons bezoeken?

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!