7 + 8 december 2024 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

Nieuwsupdate

Ga goed voorbereid op pad!

De Suikerfabriek is een onwijs toffe locatie voor de Zweedse Kerstmarkt en ligt lekker centraal in Groningen. Het is te bereiken met de auto, fiets, lopend en het openbaar vervoer. De Suikerfabriek beschikt over een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen. Maar geen zorgen, met de onderstaande tips kom je zonder problemen op de Zweedse Kerstmarkt:

  • Met de fiets of lopend? Navigeer naar de Energieweg en wandel over de bietenbrug naar de Suikerfabriek. Fietsen kunnen op de aangegeven plek vóór de bietenbrug worden geparkeerd.
 
  • Met het openbaar vervoer? Goed bezig! Neem lijn 8, 35 of 39 vanaf het Centraal Station en stap uit bij halte Atoomweg, Groningen. Navigeer naar de Energieweg en wandel over de bietenbrug naar de Suikerfabriek.
 
  • Met de auto? Er is rondom de Suikerfabriek beperkte gelegenheid om je auto te parkeren. We raden je aan om gebruik te maken van de gratis pendelbus vanaf P+R Hoogkerk (perron D). Met de pendelbus ben je binnen 10 minuten bij de Suikerfabriek.

1208 Weekendafsluiting N7 beide richtingen

Let op!

De zuidelijke ringweg van Groningen (N7) is in het weekend van de Zweedse Kerstmarkt gedeeltelijk dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Dit is alleen van toepassing op bezoekers vanuit het Oosten (de A7, v.u. Hoogezand en Bad Nieuwschans). Verkeer wordt omgeleid over de oude of Noordelijke ringweg.

Meer nieuws

Highlight

Workshop luxe Zweedse chocoladebolletjes maken

Sandra en Shona van Fikat komen op zaterdag 9 december naar de Zweedse Kerstmarkt om workshops te verzorgen. Leer in één uur hoe je de meest luxueuze Zweedse chocoladebolletjes maakt in heel veel verschillende smaken. Voor deze workshop dien je je op voorhand in te schrijven.

Lees verder »
Highlight

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk het muzikale programma van de Zweedse Kerstmarkt 2023 met Oscar draait door!, Marco Warta, Popkoor VET!, het Lucia Kinderkoor van dans- en muziekschool Enequist, Duo RoMa, Popkoor Prestige Groningen, Singersongwriter Rampal Etienne met band, Vrouwenkoor the Ladies, Singersongwriter Luke Bridges, het Nostalgia Trio en Light up your Banjo.

Lees verder »
Highlight

Schrijf je in voor een workshop porselein stippen met Gerti Hofman

Gerti Hofman is een ontwerper en docent in de hobbywereld. Sinds 6 jaar geeft zij workshops in porselein stippen in binnen- en buitenland. Porselein stippen is een fijne hobby waarmee je wit of gekleurd porselein prachtig kunt versieren. Je kunt je eigen servies versieren of je maakt er een mooi persoonlijk cadeautje van! Het is ook zó leuk om een mooi vaasje of theepotje van de kringloop te halen en dat te stippen. Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan je het zelf proberen!

Lees verder »
Highlight

Workshop Lucia’s lichtkrans maken met Lotte Jansen

Iedereen kan soms wel wat licht gebruiken, is het niet? In Zweden vieren ze het Luciafeest als begin van de kerstperiode. Lucia oftewel Sint-Lucia, brengt het licht in donkere dagen.

In deze workshop verzorgd door Atelier Lotte Jansen kun jij je eigen lichtkrans maken van o.a. ijzerdraad, lint en natuurlijk niet te vergeten lichtjes. Ter decoratie kun je ook nog vilten kerstvormen toevoegen. Het is een krans die je kunt dragen op je hoofd net als Sint-Lucia of ter decoratie kan ophangen/neerleggen. De workshop is geschikt vanaf dat je een schaar kunt vasthouden en er is geen ervaring nodig!

Lees verder »

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!