9 + 10 december 2023 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

Nieuwsupdate

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk het muzikale programma met Rampal Etienne, Popkoor Estrellas, Popkoor Vet en Luke Bridges.

Singer-songwriter Rampal Etienne

Rampal Etienne is singer-songwriter, die zichzelf begeleidt op piano of gitaar. Hij is een paar jaar geleden weer begonnen met muziek maken nadat zijn oude gitaar was omgevallen en gebroken en zijn vervangende gitaar natuurlijk niet onbespeeld kon blijven. Hij is dit gaan doen als gitarist in de band The Happy-Face Spiders (thehappyfacespiders.nl) en als bassist bij de band Intentions Forgotten. Toen tijdens de corona pandemie het gezamenlijk muziek maken niet mogelijk was, heeft hij van de nood een deugd gemaakt en veel nummers gecomponeerd. Rampal speelt deze nummers, weliswaar als soloartiest, tijdens de Zweedse Kerstmarkt.

Zondag 11 december tussen 10:00 en 12:00 uur

Popkoor Estrellas

Popkoor Estrellas is hét studentenpopkoor van Groningen en bestaat uit vierentwintig studenten die allemaal de liefde voor zingen delen verdeeld over drie stemgroepen (alten, mezzo’s en sopranen). Onder leiding van dirigent Wilfred Reneman en pianiste Mariateresa Gallicchio zingen ze bekende en minder bekende popnummers uit het heden en het verleden in drie- en vierstemmige samenstellingen. Het koor heeft prijzen gewonnen, een optreden verzorgt voor de koning en te gast geweest in het tv-programma Spuiten en Slikken. Afgelopen zomer heeft het koor zelfs een debuut gemaakt in het buitenland. In Praag vertegenwoordigde Popkoor Estrellas Nederland tijdens het Praha music festival.

Zondag 11 december tussen 10:30 en 11:30 uur

Popkoor Vet

Popkoor Vet is een soulfull vrouwenkoor bestaande uit twaalf leden en een nieuwe dirigente: Mayra Garrido. Gewoonlijk zingen de dames soul- en popnummers, maar tijdens de Zweedse Kerstmarkt wordt hun repertoire verrijkt met a-capella kerstnummers, zoals: “Rudolf The Rednose Raindeer” en “I’m Dreaming Of A White Christmas”. Het koor zingt vaker op kerstmarkten, maar ook in het Martini Ziekenhuis bij patiënten aan het bed en bij verschillenden verzorgingshuizen. Esther: “Voor ons koor zijn de kerstoptredens altijd erg bijzonder en we doen het met heel veel plezier“.

Zondag 11 december tussen 13:30 en 16:00 uur

Singer-songwriter Luke Bridges

Luke ontdekte op zijn 12e dat muziek maken niet alleen als ontsnapping werkt, maar dat het ook plezier bracht aan anderen. In de loop der jaren heeft hij niet alleen zijn studie in songwriting afgerond, maar heeft hij ook vele andere muzikale projecten gedaan.

Luke voelt zich thuis op het podium. Naast zijn enthousiaste en interactieve podium presence, raakt hij ook gevoelige snaren met zijn warme en unieke volle stem. 

Tijdens zijn optredens mixt hij zijn sets met covers en eigen geschreven nummers, waarbij hij zoveel mogelijk connectie zoekt met zijn publiek.

Zaterdag 10 december tussen 11:30 en 14:30 uur

Nostalgia Trio

Laat je meenemen naar het New York van de jaren 50 waar de jazz-scene toen op volle toeren draaide. De tijd waarin jazz nog écht jazz mocht zijn.

Nostalgia poogt om mensen even tot stilstand te brengen in een wereld die alsmaar in beweging is. In tegenstelling tot vernieuwend zijn, wil Nostalgia zichzelf en het publiek onderdompelen in de prachtige muziek die er al is geschreven op het gebied van jazz.

De band is onder leiding van een jong opkomend talent op de piano. Tonke Suithoff is afkomstig uit Groningen en studeert momenteel aan het Prins Claus Conservatorium. Samen met zijn medemusici en zijn publiek creëert hij graag magische momenten.

Zaterdag 10 december tussen 10:00 en 12:30 uur

Zondag 11 december tussen 11:30 en 13:15 uur

Meer nieuws

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!