7 + 8 december 2024 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

Nieuwsupdate

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk hieronder het muziekprogramma tijdens de Zweedse Kerstmarkt 2023. We zijn ontzettend trots op dit uitgebreide programma, met ontzettend leuke en getalenteerde artiesten. 

John en Annelies

Oscar draait door!

Oscar draait door! zorgt altijd voor een levendige sfeer en contact met zijn publiek staat voorop. Afhankelijk van de plek en soort event kiest hij zorgvuldig zijn plaatjes. Zijn muziekkeuze ligt tussen 1950 en nu en gaat van Rock & Roll, tot blues, Franse chansons, pop, soul en disco. Maar tijdens de Zweedse Kerstmarkt mogen de kerstplaatjes natuurlijk niet ontbreken.

Zaterdag 9 december tussen 10:00 en 17:00 uur bij het terras in hal Göteborg

Marco Warta

Marco Warta

Marco heeft vorig jaar met zijn gezin de Zweedse Kerstmarkt bezocht en na afloop kreeg ik van zijn vrouw een mailtje. Ze vonden het ontzettend leuk en in 2023 moesten we zeker even contact opnemen met Marco. En zo geschiedde. Marco Warta is al meer dan 30 jaar werkzaam in de muziekbranche en speelt diverse instrumenten. Voor de Zweeds Kerstmarkt probeert hij zelfs enkele kerstnummers in het Deens of zelfs Zweeds in te studeren!

Zaterdag 9 december tussen 10:00 en 13:30 uur bij het terras in hal Malmö

Popkoor-Vet-2

Popkoor VET!

Popkoor VET! is een soulfull vrouwenkoor bestaande uit twaalf leden en dirigente: Mayra Garrido. Gewoonlijk zingen de dames soul- en popnummers, maar tijdens de Zweedse Kerstmarkt wordt hun repertoire verrijkt met a-capella kerstnummers, zoals: 'Rudolf The Rednose Raindeer' en 'I'm Dreaming Of A White Christmas'. Het koor zingt vaker op kerstmarkten, Monique: "Voor ons koor zijn de kerstoptredens altijd erg bijzonder en we doen het met heel veel plezier".

Zaterdag 9 december tussen 13:00 en 16:00 uur op het podium in hal Stockholm en bij het terras in hal Malmö

IMGP2400

Lucia Kinderkoor via Dans- en muziekschool Enequist

Margreet Enequist trouwde 40 jaar geleden met een Zweed en omdat ze al een eigen muziek- en dansschool had, was het logisch om de leerlingen ook Zweedse folklore te leren. Onder haar leiding zingen de leerlingen Zweedse Lucia- en kerstliedjes. In Zweden wordt Lucia, het lichtfeest, overal gevierd, het is gebaseerd op meerdere oude legendes. Lucia loopt met een krans met kaarsen op haar hoofd, om mensen haar broodjes en koekjes te geven. Ze heeft meestal een stoet achter zich aan, dit noemen ze een Lucia 'tåg'.

Zaterdag 9 december tussen 14:00 en 17:00 uur op het podium in hal Stockholm of ergens over de kerstmarkt.

Ontwerp zonder titel (2)

Duo RoMa

Een passievol duo met Marjolijn Mellema op viool en Rob Vlaar op accordeon: van Tango en Tarantella, via Balkan naar Bostella. Ze spelen met viool en accordeon een gevarieerd repertoire wereldmuziek. Dit jaar hebben ze speciaal voor het traditionele midzomernachtfeest in Medevi Brunn een programma met Zweedse volksmuziek ingestudeerd, waarmee ze graag een sfeervolle bijdrage aan de Zweedse Kerstmarkt willen leveren.

Zaterdag 9 december tussen 14:30 en 17:00 uur bij het terras in hal Malmö

popkoor Prestige

Popkoor Prestige Groningen

Popkoor Prestige Groningen is een spetterend pop- en show koor. Normaliter met een repertoire dat bestaat uit hits die je op de radio hoort, maar voor het optreden op de Zweedse kerstmarkt wordt dit speciaal uitgebreid met kerstnummers van o.a. Miss Montreal, Coldplay en Slade. Popkoor Prestige Groningen is onderdeel van Prestige Vocal Groups, de grootste en meest professionele landelijke popkoren-organisatie met 25 koren door heel Nederland. Wekelijks repeteert dit koor onder de enthousiasmerende dirigent Paul Horjus.

Zaterdag 9 december tussen 15:00 en 17:00 uur op het grote podium in hal Stockholm

Kerstmarkt-133

Singer-songwriter Rampal Etienne + band

Rampal Etienne is singer-songwriter, die zichzelf begeleidt op piano of gitaar. Hij is een paar jaar geleden weer begonnen met muziek maken nadat zijn oude gitaar was omgevallen en gebroken en zijn vervangende gitaar natuurlijk niet onbespeeld kon blijven. Hij is dit gaan doen als gitarist in de band The Happy-Face Spiders en als bassist bij de band Intentions Forgotten. Tijdens de corona pandemie heeft hij veel nummers gecomponeerd. Rampal speelt deze nummers, samen met zijn band, tijdens de Zweedse Kerstmarkt.

Zondag 10 december tussen 10:00 en 12:00 uur bij het terras in hal Göteborg

20231108_213414

Vrouwenkoor the Ladies

Vrouwenkoor the Ladies is een projectkoor onder begeleiding van Marjon Geldof, dat meestal bestaat uit 20 vrouwen. Een projectkoor wil zeggen dat je meedoet aan dit koor gedurende één project. Elk project heeft een ander thema en van daaruit wordt het repertoire gekozen. De muziekstukken variëren van klassiek tot populair en van musical tot traditioneel. Vorig jaar heeft het koor muziektheaterproject 'A Christmas Carol' opgedragen samen met toneelspelers. Dit jaar zullen ze dit in het klein overdoen op de Zweedse Kerstmarkt.

Zondag 10 december tussen 11:00 en 13:00 uur op het grote podium in hal Stockholm

DSC09267

Singer-songwriter Luke Bridges

Luke ontdekt op zijn 12e dat muziek maken niet alleen als ontsnapping werkt, maar ook dat het plezier brengt aan anderen. In de loop der jaren heeft hij niet alleen zijn studie in songwriting afgerond, maar heeft hij ook vele andere muzikale projecten gedaan. Luke voelt zich thuis op het podium. Naast zijn enthousiaste en interactieve podium presence, raakt hij ook gevoelige snaren met zijn warme en unieke volle stem.

Zondag 10 december tussen 11:00 en 13:00 uur bij het terras in hal Malmö

Kerstmarkt-51

Nostalgia Trio

Laat je meenemen naar het New York van de jaren 50 waar de jazz-scene toen op volle toeren draaide. De tijd waarin jazz nog écht jazz mocht zijn. Nostalgia poogt om mensen even tot stilstand te brengen in een wereld die alsmaar in beweging is. In tegenstelling tot vernieuwend zijn, wil Nostalgia zichzelf en het publiek onderdompelen in de prachtige muziek die er al is geschreven op het gebied van jazz. De band is onder leiding van een jong opkomend talent op de piano: Tonke Suithoff.

Zondag 10 december tussen 13:00 en 17:00 uur bij het terras in hal Göteborg

Lightupyourbanjo 1

Light up your Banjo

Toen de mail van deze drie enthousiaste mannen binnenkwam, konden we geen 'nee' zeggen. Roelof, Sytse en Folkert spelen bekende en eigen liedjes over o.a. licht, winter en kerst, in een mix van bluegrass, polka, Ierse folk en jazz. Op twee verlichte banjo's en een gitaar verkennen ze de grenzen van de volksmuziek en proberen met zelfgebouwde verlichting de verbinding te zoeken tussen licht, techniek en muziek. Light up your Banjo brengt licht in donkere tijden en we zijn blij dat ze met ons de Zweedse Kerstmarkt komen afsluiten.

Zondag 10 december tussen 14:00 en 17:00 uur bij het terras in hal Malmö

Meer nieuws

Highlight

Workshop luxe Zweedse chocoladebolletjes maken

Sandra en Shona van Fikat komen op zaterdag 9 december naar de Zweedse Kerstmarkt om workshops te verzorgen. Leer in één uur hoe je de meest luxueuze Zweedse chocoladebolletjes maakt in heel veel verschillende smaken. Voor deze workshop dien je je op voorhand in te schrijven.

Lees verder »
Highlight

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk het muzikale programma van de Zweedse Kerstmarkt 2023 met Oscar draait door!, Marco Warta, Popkoor VET!, het Lucia Kinderkoor van dans- en muziekschool Enequist, Duo RoMa, Popkoor Prestige Groningen, Singersongwriter Rampal Etienne met band, Vrouwenkoor the Ladies, Singersongwriter Luke Bridges, het Nostalgia Trio en Light up your Banjo.

Lees verder »
Highlight

Schrijf je in voor een workshop porselein stippen met Gerti Hofman

Gerti Hofman is een ontwerper en docent in de hobbywereld. Sinds 6 jaar geeft zij workshops in porselein stippen in binnen- en buitenland. Porselein stippen is een fijne hobby waarmee je wit of gekleurd porselein prachtig kunt versieren. Je kunt je eigen servies versieren of je maakt er een mooi persoonlijk cadeautje van! Het is ook zó leuk om een mooi vaasje of theepotje van de kringloop te halen en dat te stippen. Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan je het zelf proberen!

Lees verder »
Highlight

Workshop Lucia’s lichtkrans maken met Lotte Jansen

Iedereen kan soms wel wat licht gebruiken, is het niet? In Zweden vieren ze het Luciafeest als begin van de kerstperiode. Lucia oftewel Sint-Lucia, brengt het licht in donkere dagen.

In deze workshop verzorgd door Atelier Lotte Jansen kun jij je eigen lichtkrans maken van o.a. ijzerdraad, lint en natuurlijk niet te vergeten lichtjes. Ter decoratie kun je ook nog vilten kerstvormen toevoegen. Het is een krans die je kunt dragen op je hoofd net als Sint-Lucia of ter decoratie kan ophangen/neerleggen. De workshop is geschikt vanaf dat je een schaar kunt vasthouden en er is geen ervaring nodig!

Lees verder »

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!