7 + 8 december 2024 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

Nieuwsupdate

Workshop luxe Zweedse chocoladebolletjes maken

Getalenteerde bakker Shona van Fikat geeft op zaterdag 9 december meerdere workshops Luxe Zweedse chocoladebolletjes maken tijdens de Zweedse Kerstmarkt.

Let op: voor deze workshop moet je je van te voren inschrijven, vol = vol!

Fikat
Het Zweedse Fika-moment

Fikat is een Zweeds woord dat zich in feite vertaalt naar ‘de tijd om met iemand van iets zoets te genieten’. Oprichtster van Fikat is Sandra. Enkele jaren geleden is ze naar Nederland verhuist om hier te studeren. Ze laat ons kennismaken met (h)eerlijke Zweedse lekkernijen. 

Op zaterdag 9 december neemt Sandra haar bakker Shona mee naar de Suikerfabriek en gaan ze ook workshops verzorgen. 

Zelf aan de slag!

Sandra: “We zijn ongelooflijk enthousiast om aan te kondigen dat we deel zullen uitmaken van het workshopprogramma van de komende Zweedse Kerstmarkt op 9 december! Voor ons is dit een gloednieuwe markt waar we niet alleen onze heerlijke lekkernijen verkopen, maar ook bakworkshops geven!

Getalenteerde bakker Shona leidt op zaterdag 9 december de workshops en leert je in één uur hoe je de meest luxueuze Zweedse chocoladebolletjes maakt in heel veel verschillende smaken! Vertrouw ons; deze ervaring wil je niet missen.

IMG_0940
Deelnemen? Meld je aan!

Wil je deelnemen aan deze workshop en ook eens proberen om deze Zweedse lekkernij zelf te maken? Schrijf je dan in! 

Deelnemen kan alleen op zaterdag 9 december van 11:00 tot 12:00, van 12:30 tot 13:30 uur of van 15:30 tot 16:30 uur. De workshop vindt plaats in de speciale workshopruimte in hal Malmö, op de begane grond. 

Er is ruimte voor minimaal 5 en maximaal 8 personen per workshop. De kosten voor deze workshop zijn €25,- per persoon (incl. al het lekkers dat je mee naar huis krijgt). Inschrijven gebeurt op volgorde van binnenkomst. Zodra je je hebt ingeschreven krijg je van Sandra een bevestiging en uitnodiging tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving voltooid. 

Inschrijven voor de workshop kan door op de onderstaande link te klikken:

Meer nieuws

Highlight

Workshop luxe Zweedse chocoladebolletjes maken

Sandra en Shona van Fikat komen op zaterdag 9 december naar de Zweedse Kerstmarkt om workshops te verzorgen. Leer in één uur hoe je de meest luxueuze Zweedse chocoladebolletjes maakt in heel veel verschillende smaken. Voor deze workshop dien je je op voorhand in te schrijven.

Lees verder »
Highlight

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk het muzikale programma van de Zweedse Kerstmarkt 2023 met Oscar draait door!, Marco Warta, Popkoor VET!, het Lucia Kinderkoor van dans- en muziekschool Enequist, Duo RoMa, Popkoor Prestige Groningen, Singersongwriter Rampal Etienne met band, Vrouwenkoor the Ladies, Singersongwriter Luke Bridges, het Nostalgia Trio en Light up your Banjo.

Lees verder »
Highlight

Schrijf je in voor een workshop porselein stippen met Gerti Hofman

Gerti Hofman is een ontwerper en docent in de hobbywereld. Sinds 6 jaar geeft zij workshops in porselein stippen in binnen- en buitenland. Porselein stippen is een fijne hobby waarmee je wit of gekleurd porselein prachtig kunt versieren. Je kunt je eigen servies versieren of je maakt er een mooi persoonlijk cadeautje van! Het is ook zó leuk om een mooi vaasje of theepotje van de kringloop te halen en dat te stippen. Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan je het zelf proberen!

Lees verder »
Highlight

Workshop Lucia’s lichtkrans maken met Lotte Jansen

Iedereen kan soms wel wat licht gebruiken, is het niet? In Zweden vieren ze het Luciafeest als begin van de kerstperiode. Lucia oftewel Sint-Lucia, brengt het licht in donkere dagen.

In deze workshop verzorgd door Atelier Lotte Jansen kun jij je eigen lichtkrans maken van o.a. ijzerdraad, lint en natuurlijk niet te vergeten lichtjes. Ter decoratie kun je ook nog vilten kerstvormen toevoegen. Het is een krans die je kunt dragen op je hoofd net als Sint-Lucia of ter decoratie kan ophangen/neerleggen. De workshop is geschikt vanaf dat je een schaar kunt vasthouden en er is geen ervaring nodig!

Lees verder »

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!