7 + 8 december 2024 | 10:00 - 17:00 uur | Suikerfabriek Groningen

Nieuwsupdate

Workshop ‘Smörgåstårta maken’ met Simone Zoutman

Leer tijdens de Zweedse Kerstmarkt zelf hoe je een heerlijke 'smörgåstårta' maakt.

Let op: voor deze workshop moet je je op voorhand inschrijven. Vol = vol!

Simone Zoutman 0

Als liefhebber van Scandinavië (en dus ook van Zweden), heb je vast wel eens gehoord van “smörgåstårta”. Dit is simpel vertaald een soort broodtaart, een feestelijk koud buffetgerecht met allerlei vullingen, zoals paté, vis, garnalen, ham, roomkaas … eigenlijk met alles wat je maar wilt. Omdat wij dit gerecht in Nederland niet kennen, serveer je echt iets aparts. Simone Zoutman komt al 20 jaar in Zweden, heeft een huis aan het Vättern en heeft daar ook geleerd hoe je een heerlijke smörgåstårta kunt maken. Deze kennis wil ze graag met je delen, zodat jij na een workshop van ongeveer een uur ook zelf deze lekkernij kunt maken. Hieronder staat vermeld hoe je je bij haar kunt inschrijven voor deze workshop. 

Smörgåstårta maken - Workshop van ca. 1 uur

Het doel is om je tijdens deze workshop kennis te laten maken met Smörgåstårta. Je leert hoe je een vlees broodtaart maakt voor 2 personen, maar je krijgt ook informatie over de manier waarop je vis- of vegetarische broodtaarten kunt maken. Uiteraard ga je tijdens deze workshop zelf een broodtaart maken. Je kunt na afloop het door jou gemaakte product mee naar huis nemen, zodat je familie en vrienden thuis kunnen proeven van dit heerlijke en typisch Zweedse gerecht. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Voor alle ingrediënten en een bord wordt gezorgd.

Deelnemen

De workshop smörgåstårta maken wordt 1x per dag gegeven door Simone Zoutman in een afgesloten ruimte, op de begane grond van de Suikerfabriek. 

Je kunt deelnemen op zaterdag 9 december van 14.00 tot 15.00 uur of op zondag 10 december van 14.00 tot 15.00 uur.

Update 4 december 2023: voor zaterdag is nog 1 plek vrij en voor zondag zijn nog 3 plekken vrij! 

Er is ruimte voor maximaal 8 personen per workshop. De kosten voor deze workshop zijn €19.50 per persoon. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Zodra je je hebt ingeschreven, krijg je van Simone een uitnodiging tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving voltooid.

Inschrijven voor de workshop kan door op de onderstaande link te klikken:

Meer nieuws

Highlight

Workshop luxe Zweedse chocoladebolletjes maken

Sandra en Shona van Fikat komen op zaterdag 9 december naar de Zweedse Kerstmarkt om workshops te verzorgen. Leer in één uur hoe je de meest luxueuze Zweedse chocoladebolletjes maakt in heel veel verschillende smaken. Voor deze workshop dien je je op voorhand in te schrijven.

Lees verder »
Highlight

Muzikale klanken tijdens de Zweedse Kerstmarkt

Bekijk het muzikale programma van de Zweedse Kerstmarkt 2023 met Oscar draait door!, Marco Warta, Popkoor VET!, het Lucia Kinderkoor van dans- en muziekschool Enequist, Duo RoMa, Popkoor Prestige Groningen, Singersongwriter Rampal Etienne met band, Vrouwenkoor the Ladies, Singersongwriter Luke Bridges, het Nostalgia Trio en Light up your Banjo.

Lees verder »
Highlight

Schrijf je in voor een workshop porselein stippen met Gerti Hofman

Gerti Hofman is een ontwerper en docent in de hobbywereld. Sinds 6 jaar geeft zij workshops in porselein stippen in binnen- en buitenland. Porselein stippen is een fijne hobby waarmee je wit of gekleurd porselein prachtig kunt versieren. Je kunt je eigen servies versieren of je maakt er een mooi persoonlijk cadeautje van! Het is ook zó leuk om een mooi vaasje of theepotje van de kringloop te halen en dat te stippen. Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan je het zelf proberen!

Lees verder »
Highlight

Workshop Lucia’s lichtkrans maken met Lotte Jansen

Iedereen kan soms wel wat licht gebruiken, is het niet? In Zweden vieren ze het Luciafeest als begin van de kerstperiode. Lucia oftewel Sint-Lucia, brengt het licht in donkere dagen.

In deze workshop verzorgd door Atelier Lotte Jansen kun jij je eigen lichtkrans maken van o.a. ijzerdraad, lint en natuurlijk niet te vergeten lichtjes. Ter decoratie kun je ook nog vilten kerstvormen toevoegen. Het is een krans die je kunt dragen op je hoofd net als Sint-Lucia of ter decoratie kan ophangen/neerleggen. De workshop is geschikt vanaf dat je een schaar kunt vasthouden en er is geen ervaring nodig!

Lees verder »

Inschrijving nieuwsbrief

Altijd op de hoogte!