Route & Parkeer informatie

Zo vind je de beste parkeerplek

Ga goed voorbereid op pad

De Suikerfabriek is een onwijs leuke locatie voor onze Zweedse kerstmarkt. Het ligt centraal in Groningen en is makkelijk bereikbaar met de auto. Parkeren is alleen wat lastiger. De locatie zelf beschikt over een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen. Maar geen zorgen. Met onderstaande tips kom jij zonder problemen op de kerstmarkt! 

Wandelaars

Jullie zijn goed bezig! Je hebt helemaal geen parkeer plek nodig. 

Navigeer naar Energieweg 9. Zodra je bent gearriveerd, steek je het kanaal over via de brug en wandel je rechtstreeks naar de ingang van de Zweedse Kerstmarkt aan de voorzijde van het gebouw. 

Fietsers

Een fiets is makkelijk geparkeerd en je komt nog aan je beweging ook!

Je kunt de instructie voor wandelaars volgen voor de snelle route. De fietsen kunnen voor de brug worden geparkeerd, op de aangegeven locatie, aan de zijde van de Energieweg.

Met het OV

Dat is altijd een goed idee!

Neem vanaf het Centraal Station een van onderstaande buslijnen:

  • Stadsbus 8 (richting Hoogkerk)
  • Lijn 35 (richting Oldehove)
  • Lijn 39 (richting Surhuisterveen)

Stap uit bij halte Atoomweg, Groningen. Vervolgens navigeer je naar Energieweg 9 in Groningen, steek je daar de brug over en wandel je rechtstreeks naar de Suikerfabriek. De Suikerfabriek is op 3 tot 5 loopminuten vanaf de bushalte gelegen. 

Met de auto

Er is rondom de Suikerfabriek beperkte gelegenheid om je auto te parkeren. 

We raden je aan om gebruik te maken van de gratis pendelbus vanaf P+R Hoogkerk (Peizerweg Groningen, naast de A7). Je stap in een van de pendelbussen op perron D. Met de bus ben je binnen 10 minuten bij de Suikerfabriek. De pendeldienst rijdt dagelijks tussen 09:45 en 17:15 uur. 

Parkeren Invaliden

Beschik je over een invalidenparkeerkaart?

Kom dan wel gewoon naar de Suikerfabriek. Laat deze kaart zien bij de verkeersbegeleiding. Zij wijzen je persoonlijk naar de juiste parkeerplaats.