Praktische informatie

Hier vind je antwoord op al je vragen!

Ga goed voorbereid op pad

Het plannen van een bezoek aan de Zweedse kerstmarkt zorgt al voor de nodige voorpret.  Maar er komen misschien ook veel vragen naar boven. Wat is er allemaal te doen? Waar koop ik mijn tickets? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen, grote kans dat iemand anders zicht hetzelfde afvroeg. 

Ontdek hier alle praktische informatie voor een bezoek aan de Zweedse Kerstmarkt.

Openingstijden

Zaterdag 10 december 2022: 

10.00 – 17.00 uur

Zondag 11 december 2022: 

 10.00 – 17.00 uur

Tickets

Kinderen tot 12 jaar gratis

Locatie

De Suikerfabriek , Suikerlaan 10, Groningen 

Middenin de traditionele bietencampagne neemt de Zweedse Kerstmarkt de Suikerfabriek in Groningen over. In 2008 kwam een einde aan de verwerking van kristalsuiker en verdween de typerende geur van suikerbieten. 

Bijzonder is het karakter en de akoestiek van de Suikerfabriek. De fabriek is rauw, industrieel en je proeft de historie. Alleen dat maakt een bezoek aan de Zweedse Kerstmarkt al bijzonder. 

Let op: Er is rondom de Suikerfabriek beperkte gelegenheid om je auto te parkeren. Lees hieronder de informatie met betrekking tot parkeren. 

Impressie

Het is al weer even geleden want de laatste editie was nog voor Corona. Maar neem gerust een kijkje in de sfeer van toen! 

Wat kan ik er doen?

De Zweedse Kerstmarkt bestaat onder meer uit pop-up shops, kerstkoren en muzikanten, 3 grote terrassen, een kerst DJ, leuke activiteiten en veel, heel veel (kerst)gezelligheid. 

Kom jij shoppen en kerstinspiratie opdoen tijdens de Zweedse Kerstmarkt? Stippel binnenkort alvast jouw route uit op de plattegrond. 

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je wilt schrijven, posten of uitzenden over de Zweedse Kerstmarkt! We helpen je hier graag bij. 

Wil je de beelden gebruiken voor in een brochure of op je website?  Dit mag op voorwaarde van bronvermelding van © Zweedse Kerstmarkt Groningen.

Heb je andere vragen dan kun je contact opnemen met team PR via info@zweedsekerstmarkt.nl

De voormalige Suikerfabriek is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens. De Suikerfabriek beschikt over een lift. 

Ja, op een kerstmarkt geldt over het algemeen: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Je kunt dan het beste contact opnemen met info@zweedsekerstmarkt.nl

Ja dat mag. Honden zijn toegestaan, maar ze moeten wel aangelijnd zijn. 

Dat ligt natuurlijk volledig aan je zelf. Je koopt een dagticket waarmee je de hele dag kunt genieten van al het leuks en lekkers van de kerstmarkt. 

De meeste bezoekers blijven zo’n 2 tot 3 uurtjes. 

Voor vragen over tickets, kun je mailen naar info@zweedsekerstmarkt.nl. We proberen binnen 2 – 3 werkdagen te reageren. 

Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren!

Indien de Zweedse Kerstmarkt niet kan plaatsvinden, door bijvoorbeeld Corona, dan zullen we het evenement moeten annuleren. Je ticket krijg je dan terugbetaald minus de servicekosten. Kijk voor meer details in de Algemene Voorwaarden.

Neem dan contact op met info@zweedsekerstmarkt.nl. We kijken dan wat we voor je kunnen doen.